Pudding jaglany- szybki i zdrowy przepis
Dlaczego warto jeść pudding z kaszy jaglanej ?
Kasza jaglana to jedna z nielicznych kasz, która idealnie nadaje się zarówno do dań na słono jak i na słodko. Pudding jaglany to zdrowa i szybka przekąska. Można ją przygotować na wynos lub zjeść na ciepło w domu. Pudding jaglany to deser zarówno dla dorosłych jak i dzieci ! Jak wiemy, każde dziecko chętniej zje posiłek na słodko, pudding z kaszy jaglanej to idealna propozycja ponieważ nie za zawiera cukru, którego dzieci jedzą znacznie za dużo. Deser z kaszy nie zawiera cukru, ale słodki ! Jak? Przez dodatek banana, którego miksuje się bezpośrednio z kaszą. Zawsze lepiej jest używać do słodzenia owoców niż cukru.
Jak go przygotować?
Do przygotowania puddingu z kaszy jaglanej potrzebujesz :
- 50g kaszy jaglanej
- 60 ml mleka
- 1/2 banana
- 50g borówek
- 15 g migdałów
Wykonanie :
Kaszę jaglaną ugotować w mleku, ugotowaną kasze zmiksować z bananem. Przełożyć pudding do słoiczków, udekorować świeżymi owocami i orzechami.
Smacznego !