Lemoniada arbuzowa
Jak przygotować sezonową lemoniadę arbuzową ? To proste !
Jeśli lubisz letnie, orzeźwiające smaki, ta lemoniada arbuzowa jest zdecydowanie dla Ciebie. Szybki i prosty przepis, a taki smaczny ! Lemoniadę najlepiej przygotować w sezonie kiedy arbuz jest słodki, unikniemy wtedy zbędnego dodatku większej ilości cukru.
Co potrzebujesz do przygotowania lemoniady arbuzowej?
Składniki na 2 porcje:
-woda 300 ml
-cytryna 1/2 sztuki
-arbuz 300 g
-mięta 2 listki
-kostki lodu
-cukier 1 łyżeczka 5g
Wykonanie:
Wodę zagotować razem z cukrem. Następnie pozostawić do wystudzenia. Kiedy woda z cukrem wystygnie dodać sok z cytryny. Z arbuza usunąć pestki i zmiksować. Miąż z arbuza połączyć z lemoniadą cytrynową i gotowe ! 😀
Napój podawać z kostkami lodu i świeżą miętą ! 🙂