Przepisy
Prosty i szybki deser czekoladowy, czyli wegański mus czekoladowy z aquafaby
Prosty i szybki deser czekoladowy skradnie serce każdemu, nawet tym, którzy nie przepadają na słodyczami. Aby go przygotować potrzebujesz jedynie dwóch składników !
Składniki:
- 100g gorzkiej czekolady
- 100 ml wody z ciecierzycy ( aquafaba) czyli to, co zostaje po odsączeniu strączków z puszki lub słoika
- świeże owoce
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Wodę z ciecierzycy ubić na sztywną pianę, ok. 6 minut. Do ubitej aquafaby dodać rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do foremek i odstawić na parę godzin do lodówki. Podawać ze świeżymi owocami.
Jeśli jesteście chętni na więcej zdrowych i szybkich przepisów, zapraszam Was tutaj.
Chcesz być na bieżąco z szybkimi i prostymi deserami ? Obserwuj mnie na social mediach ! Znajdziesz mnie na instagramie i facebooku !