Przepisy
Hummus, czyli szybka i prosta pasta z ciecierzycy
Jeśli lubicie roślinną kuchnię i dbacie o to aby nie jeść za dużo mięsa koniecznie musicie przygotować tą pastę z ciecierzycy. Szybka i prosta, a jaka smaczna !
Hummus- składniki
- ciecierzyca konserwowa 200 g
- 1 ząbek czosnku 5 g
- łyżka oliwy z oliwek 10 g
- sok z cytryny ok. 15 g
- 1 łyżeczka pasty sezamowej tahini
- przyprawy sól, pieprz, kmin rzymski
Hummus-wykonanie
Ciecierzycę odsączyć i zmiksować z pozostałymi zaplanowanymi składnikami. Oczywiście możecie użyć suchych nasion ciecierzycy, trzeba je tylko ugotować w wodzie.
Jeśli chcecie więcej zdrowych i szybkich przepisów zajrzyjcie tutaj.
Może macie chęć wypróbować też innych smaków hummusu, przepisy szukajcie w tym linku.